Resor

RESA TILL TIBET I SOMMAR

I juli 2019 bär det av på en botanisk resa till Tibet. Kanske vill du följa med? Magnus Lidén har skräddarsytt en riktig drömresa och är den som kommer att vara vår botaniske guide. Vi flyger till Chengdu i Sichuan och reser sedan vidare - Longmen – Lhasa - Damshung – Nam Tso - Lhundrup – Nyingchi – Bomi – Lulang - Chengdu.

Vi kommer att röra oss i fantastiska naturområden - ett av världens mest artrika. Allt från subtropiska skogar och blomrika fjällsluttningar upp till höga rasmarker på 5000 meters höjd. Bland annat kommer vi att besöka de höga passen Serkhyem La (det ser jag personligen fram emot allra mest) och Mi La och så den vackra saltsjön NamTso på 4700 m.

Bl.a kommer via att möta Lilium, Rhododendron, Primula, Incarvillea, Saxifraga, Corydalis och Gentiana i de friska ängarna på fjällsluttningarna och torkanpassade buskar av Berberis, Caragana och Lonicera på högstäppen. Det blir säkerligen en hel del Arisaema-arter i skogarna på lägre höjd.

Är du intresserad av att följa med så skicka ett mail till Annica Alvén [javascript protected email address] för detaljerat program.

Magnus Lidén - botanisk intendent vid Göteborgs botaniska trädgård och forskare i botanik vid Uppsala universitet - och har under forskningsresor i Sydvästra Kina och Himalaya hittat många okända arter inom sitt specialområde nunneörter. Magnus Lidén är en flitigt anlitad föredragshållare och om du har en egen trädgård kanske du känner honom genom hans populära böcker och artiklar om jordröksfamiljens odlade växter.

/tibet1.jpg

/tibet2.jpg

/tibet3.jpg