Växtmarknader

Växtmarknader 2019

Nu har våren kommit och det är snart dags för våra trevliga växtmarknader. Vi kommer att delta i fyra marknader, tre på våren och en i höst. Har du överskott på plantor så kom och sälj.  Borden brukar vara fulla av massor med härliga växter, både de lite mer vanliga och även de som är väldigt ovanliga så söker du någon speciell växt är chansen stor att du hittar det här.  

Vi har lotteri samt information och värvning av nya medlemmar på varje marknad. Ska du inte sälja är vi tacksamma om du kan vara med och hjälpa till vid lotteriet/informationen någon timme. Vi ska försöka bemanna med två personer åt gången och vi är tacksamma för all hjälp även om du bara kan vara en timme.

-18 maj, kl. 11.00 – 17.00 Linnés födelsedag, Svartbäcksgatan utanför Linnéträdgården (på trottoaren)

I år kommer inte Linnéträdgården att arrangera marknaden utanför parken. Därför har kretsen sökt tillstånd för att ha försäljning av växter på trottoaren. Vi har i nuläget fått svar muntligt om att vi får vara där men ännu inte erhållit något skriftligt tillstånd. Skulle vi inte få tillstånd ställs marknaden in.


-2 juni, kl.11.00-14.00, Tunakolonin, Tunabergsgatan 5, Uppsala.

Tunakolonin ligger i stadsdelen Tunabackar intill Tunabergsskolan.

Länk till Tunakolonin: http://tunakolonin.se/

-6 juni, 11.00-15.00, Trädgårdsamatörernas dag, på Flora Linnéa, koloniområde i Fålhagen. Området omgärdas av gatorna Smedsbylegatan, Furugatan och Vallbygatan.

Länk till Flora Linnéa: http://www.floralinneauppsala.se/

-1 september11.00-16.00, Botans dag, höstmarknad, Uppsala Botaniska Trädgård.

Länk till Botan: http://www.botan.uu.se/utstallningar-evenemang/kalendarium/evenemang/?eventId=40730

Vill du sälja på någon av marknaderna anmäl dig till Agneta Ericsson, agneta9944@hotmail.com.

Det kostar inte något att sälja på våra marknader men vi vill att ni skänker tre växter till lotteriet. Man måsta ha med eget bord.
Vill du hjälpa till vid lotteriet/informationen anmäl dig till Maria Larsson, mimmilarsson62@gmail.com