Höst- och vinterprogram 2019

Nu är hösten här och vi närmar oss även vintern med inne mys och tända ljus. Belysning i trädgården är något jag jobbar med för att lätta upp mörkret i trädgården. 
Vi har några programpunkter som inte kom med i förra programmet så här kommer de. 
Under hösten kommer även ett och annat Trädgårdscafé att dyka upp med olika teman.

 OBS! Ny plats: Gränbyskolan, Liljeforstorg, Uppsala

Trevlig höst och vinter

Cathrine

Program september - december 2019

Onsdagen den 18 september, kl. 18 - Trädgårdsmyller, insekter som hjälper dig att odla. Föreläsning med Christina Winter, Plats: Biotopia, Vasagatan 4, Uppsala.

Onsdagen den 25 september kl. 18 - Pioner, föredrag  med Leena M Liljestrand samt försäljning av pioner av Henning Bohne. Plats: Hågadalskolan, Uppsala.

Lördag och söndag, 5-6 oktober, - Färgklickar från hela världen!. Årets lök- och knölhelg arrangeras i samarbete med Botaniska trädgården, Uppsala. Spännande nationella och  internationella föredrag. Plats: . Ekmanssalen, Evolutionsbiologiskt centrum Uppsala. Anmälan till: lenabjorklund.riala@telia.com  Mer info i TA nr 2 och på www.upplandskretsensta.n.nu 

Torsdagen den 17 oktober, kl. 18.00 får vi besök av Boel Thorsell

B`Ströö, en plantskola från idé till idag. Om letandet efter ovanliga växter. 

Välkommen att komma och lyssna på hur Boel byggt upp sin verksamhet. Vi kommer att få höra en del om utmaningarna att bygga upp en handelsträdgård på norra Öland och om hur man hittar ett intressant växtmaterial att fylla den med. Du kommer också kunna handla en del buskar och träd på plats. Antingen beställer du innan direkt av Boel själv eller så spontan handlar du av det hon tagit med sig. Sortiment och kontaktuppgifter till Boel hittar du här www.bstrootradobuskar.se
Plats: Gränbyskolan,Liljeforstorg Uppsala.

Torsdagen den  28 november, kl. 18.00 är det Glöggkväll. 

Till glöggen serveras en reseberättelse - Tibet- en guldgruva för blomjägare. Magnus Lidén berättar om sommarens Tibetresa och om bergvallmo, roddisar och egna favoriter. 

Plats: Gränbyskolan,Liljeforstorg Uppsala.